måndag 29 november 2010

Koh Lipe Svenskarnas paradis

Da var vi pa Koh Lipe, vi och alla andra svenska barnfamiljer som ar ute i Thailand och reser, iaf kanns det som det. Forklaringen ar att det resort vi bor pa, Bundhaya resort, ar ett apollohotell vilket vi fick reda pa idag pa frukosten. Kanns som man ar pa Kanarieoarna typ. Men vi skall bara bo tva natter har sendan har vi bokat ett annat resort, Varin, som forhoppningsvis inte ar lika "svenskt" och dessutom battre rum till samma pris. Det ar verkligen inte billigt att bo har. Jamfor man Langkawi och Koh Lipe far man battre boende till billigare pris pa Langkawi. Pa Langkawi fanns dessutom billigt Wifi vilket inte finns har. Fordelarna med Koh Lipe ar att vattnet ar betydligt klarare och stranden finare, dock inte sa bra for en morgonpromenad som den pa Langkawi. Har finns inga bilar men en del mopeder. Dessutom finns har inga "bananas", jetski eller "parasayling" men istallet massor av "Longtrailbatar".

Slutsats: Vi har inte hittat dromstallet an, iaf inte i mina ( Madelenes) ogon.

Det ordnade sig med varat visum till slut efter lang overlaggning med tullen. Sista formaningen var: Gor aldrig sa ingen for nasta gang tar vi ert visum. Puh... Ibland kan man nog ha en viss fordel med att vara blond tjej.

Nu galler det att stalla om klockan igen, for var del vrida tillbaka den 1 timme. Alla dessa tidsomstallningar. Resultatet igar var att vi somnade klockan halv tio och vaknade idag klockan sju. Det ar desstuom lite sent om man vill ha en sval morgonpromenad sa det blir till att stalla klockan pa 06:00 kanske.



1 kommentar:

  1. Hej på er! Jag får nog ta och googla för att se på en karta var ni är. Nu reser ni runt till olika ställen, men ska ni stanna på något ställe en längre tid? Hur kommer ni att fira jul? Själv hängde jag upp adventsstjärnan och ställde fram ljusstakarna i söndags. Ha det bra! Kram Linda

    SvaraRadera