söndag 6 mars 2011

4/3 Mae Phim

Igår kom vi till Mae Phim. En liten fiskeby som Thailändarna gärna åker till under sin semester. Det märks att det är mest Thailändska turister här för det står på thailändska på alla skyltar. Området vi har flyttat in på heter Blue Mango. Husen här är jättefina liksom poolen, och nästan bara svenskar som bor här. Vi har stora förhoppningar på att barnen skall hitta lite kompisar och leka av sig lite. Jag själv hade hoppats få laga lite mat och baka lite bullar men eftersom det inte finns någon ugn blir det inget bullbak och eftersom det finns hemkörning på ett antal restauranger så blir det nog ingen matlagning. Det där med restaurangbesök är vi iaf väldigt trötta på.
Vi har hyrt en sidovagnsmoppe också, det hör liksom till på sådana här ställen annars blir man ganska låst. Igår tog vi en tur och kollade in Mae Phim. Det är inte stort. En gata längs stranden med 10 till 15 restauranger, några affärer och ett par hotell. Stranden är väldigt lång och det går en liten strandpromenad längsmed på en lång sträcka. Om det bara inte hade varit för alla hundar kunde det varit jättemysigt att springa här men det får väl bli 20 varv i området vi bor i istället. Det är garanterat hundfritt.
Idag vaknade vi av värsta ovädret. Det regnade och åskade så att vi inte kunde sova. Har aldrig varit med om något liknande här nere, så min morgonrunda blev inställd. Nu skall det snart göras frukost. Jag har köpt hem havregryn och skall lyxa till det med havregrynsgröt. Får se om magen får en chock av så mkt fibrer på en gång. Här finns även mörkt, grovt, hemlagat bröd att köpa så här kan vi stanna länge…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar