fredag 18 februari 2011

19 februari, Koh Chang

Då har vi varit på Koh Chang i två nätter. Vi bor på ett ställe som heter Koh Chang Resortel som ligger mellan White Sand beach och Klong Prao beach. Ett jättestort ställe men nästan helt folktomt. Hotellet stoltserar med en 50 m bassängen som jag tror jag skall försöka simma lite i, förhoppningsvis mer än 2 längder... Kanske vi kan få Kevin att slå sitt rekord från Mui Ne på 30 m (med kort paus).

Resan hit gick bra. Vi fick övernatta i Trat eftersom det inte gick någon nattfärja hit. Bilresan mellan Bangkok och Trat var dock en skräckupplevelse. Vägen var bred och fin men det resulterarde i att chaffören körde i 140 km/h och dessutom såg ut att kunna somna när som helst. Vi sa till honom att ta pause för att piggna till. Ibland upppskattar man att vägarna är lite sämre så att hastigheten hålls nere... I Trat bodde vi på Poh bungalows tror jag det hette. 600 Bath för ett familjerum med AC. Inte riktigt den standard vi har vant oss vid men det funkade en natt. Hade man åkt runt och bott så hela tiden kunde vi vara borta ytterligare någon månad eller så.

Första dagen vi kom hit åkte vi till några stränder för att kolla miljön och lite boenden för det känns som Koh Chang resortel inte är ett alternativ om man skall stanna mer än ett par dagar. Först åkte vi till White Sand Beach som vi har läst och hört om. Vilken besvikelse! När vi kom dit mitt på dagen var det nästan ingen strand eftersom vattnet stod så högt och bebyggelsen låg precis vid strandkanten. På den lilla strand som fanns kvar låg människor som packade sillar, nästan värre än på Phi-Phi. Vi tog oss därefter vidare till Klong Prao och Kai Bae vilket var två mycket bättre alternativ. Problemet där var bara att de bästa boendena i våra ögon var fullbokade. Efter attt ha pratat med en familj som varit ute på öarna vi tog beslut om att ge oss ut och öluffa. Öarna runt om skall vara paradiset med snorkelvatten precis vid stranden. Det finns både mindre öar med bara ett till fyra boenden och stora öar med kanske 25 boende alternativ. Vi kommer börja imorgon med att åka till Koh Wai i tre nätter, en liten ö, som skall ha fantastiskt vatten. Vi har stora förväntningar. Hoppas vi inte blir besvikna.

Igår åkte vi och hälsade på Ann-Karin från förskolan som bor en bit härifrån. Barnen tyckte det var sååå spännande och hade massor att berätta. Stackars Ann-Karin fick inte en lugn stund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar