fredag 4 februari 2011

4 Februari Saigon

Det är verkligen en intensiv stad, iaf nu när det kinesiska nyåret firas. Alla affärer och marknader är tyvärr stängda. Vi åkte idag till Dam sean park och waterpark för barnen skull. Det var inget svårt val när vi fick veta att själva bussresan tar mellan 5 till 6 timmar totalt. Jag får åka till mekongdeltat och besöka en pagoda nästa gång jag besöker Vietnam.
Dam sean park var en jättestor park med massor av blommor, en stor sjö man kunde köra trampebåtar i samt massor av åkattraktioner, extra många nu tror jag. Det kändes dock som det var vi och hela Saigons befolkning där, 7 miljoner och deras 4 miljoner moppar körde på gatorna. Vi var de enda turisterna där så vi var verkligen en turistattraktion för vietnameserna. Hade vi tagit betalt 10 000 dong av alla som kom fram till Kevin och Junia och skulle känna eller ta kort hade vi varit mångmiljonärer, iaf i dong. Vattenparken var jättebra om barnen hade varit lite större samt att det varit några tusen mindre badande vietnameser.
Efter en sådan dag åkte vi hem till hotellet och tog igen oss. Hela huvudet surrade av alla ljud. Kvällen avslutades med en fantastisk god måltid på en indisk restaurang, Akbar Ali, som låg precis bredvid vårt hotell.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar