torsdag 3 februari 2011

2 februari Saigon, Vietnam


Då var vi äntligen här, som vi har väntat. Efter en 6 timmars bilresa från Huay yang till Bangkok sov vi en natt nära flygplatsen innan vi åkte tidigt på morgon till Saigon. Vi bor på ett litet hotell som heter Duc Voung som ligger i District 1. Det är nog Saigons motsvarighet till Ko San Road i Bangkok, men hotellet är rent och snyggt och här är ganska tyst.



Första dagen bestämde vi oss för att besöka War Remnants Museum. Det är ju en av de 3 "måstena" som Saigon har. Det var lite av en chansning. Vi visste inte hur hemskt det var och om barnen skulle kunna vara med, men det gick bra. Vi gick först utanför och tittade en massa pansarvagnar, flygplan, helikoptrar och bomber. Det tyckte barnen var intressant. Sen somnade Junia och jag och Kevin gick runt lite i museumet. Vi undvek de rummen med de allra värsta bilder på människor som skadats. När jag och Kevin gick runt där träffade vi Ann-Karin från förskolan. Tänk vad världen är liten ibland.



Idag var det nyårsafton enligt det kinesiska nyåret och det firades minnsann. Alla gick runt och sa "Happy New Year". Det var raketer vid tolvslaget och Abbas "Happy New Year" spelades säkert 15 gånger på rad. Vissa hade klätt ut sig till Junias förskräckelse. I Vietnam verkar de fira nyåret i 7 dagar. Vi går nu in i kattens år, enligt vietnameserna.


Barnen, liksom vi, var jättetrötta efter denna långa händelserika dag så vi somnade alla vid nio helt utslagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar