torsdag 3 februari 2011

3 Februari, Saigon, Cu Chi tunnels

Idag var vi på utflykt till Cu Chi tunnels. Det blev en lång bussresa pga all trafik. Egentligen är det inte så långt men det tog två timmar dit. Tror att den genomsnittliga hastigheten var 40 km/h på motorvägen. Det var iaf intressant att se tunnlarna. Kevin tyckte om det mer än Junia. Hon gillade läsken och glassen bäst. Kevin och Andreas klättrade ned i tunnlarna och de var verkligen trånga. Jag fick stanna på marken med Junia och det var nog skönt det.
Vår guide hette Jimmie och var en riktigt skojjare. Höll bla upp en bild på Usama bin Laden och sa till oss att leta efter honom i tunnlarna. Annars var det inte mycket som man förstod av det han sa. Man kan säga att vår grupp drog nitlottens vad det gäller guide, vad vi hörde iaf. Ville man veta något var det bättre att tjuvlyssna på de andra guiderna. Här stötte vi på Ann-Karin igen.





Kevin fick en ny kompis. En munspelande kille från Thailand som Kevin satt brevid hela bussresan hem. Jag förstod inte riktigt vad de gjorde men jag tror han lärde honom sånger samt att vissla. Det är inte så lätt alltid när man inte pratar samma språk men båda verkade ha kul.


När vi kom tillbaka till Saigon var vi vrålhungriga eftersom det inte serverades någon mat eller fanns något att köpa förrutom glass. Efter maten gav vi oss ut på stan en stund bla till en stor park där det fanns jättemycket fina blommor, tror att det är någon storts utställning nu när det är nyårsfirande. Barnen fick åka karusell och hoppa i hopptorn, vilket behövdes då deras ben var fulla av energi efter en dag i bussen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar